Nooit te oud om te leren boksen.

November 9, 2017


Boksen op latere leeftijd

Gemiddeld worden Nederlanders steeds ouder. Er zijn enorm veel positieve ontwikkelingen op medisch gebied, meer kennis van voeding en technologische vooruitgang zijn factoren die bijdragen aan deze verhoogde levensverwachting. Deze verhoogde kwantiteit wil niet zeggen dat je maar achter de beruchte geraniums moeten gaan zitten omdat de dokter onze ongemakken wel met een middeltje op zal lossen.


De kwaliteit van leven hebben we zelf in de hand!  ‘Je bent nooit te oud om te leren!’ Een waarheid als een koe. Ook voor wat betreft ‘t boksen. Het hebben van vraagtekens bij het starten van je boksavontuur op latere leeftijd is begrijpelijk. Het beeld uit de media wekt de indruk dat het enkel is weggelegd voor dames en heren in de bloei van hun leven. 

Waarom is er zoveel aandacht voor beweging / fitness en welzijn onder jongeren terwijl deze doelgroep dit in veel gevallen niet nodig heeft. Lichaamsbeweging is erg belangrijk om gezond ouder te worden en de mobiliteit en het functioneren te verbeteren. Er is altijd een excuus om sedentair te zijn voor de naar schatting 2,6 miljoen 65 plussers.

De bokssport is steeds toegankelijker voor een groter publiek; van jong tot oud. En dat oud is betrekkelijk. Je bent immers zo oud als je je voelt! Er zijn enorm veel voordelen voor boksen op latere leeftijd. Het helpt ook de cognitieve functie te verhogen, vermindert obesitas, verlaagt het risico op ziekten en medische aandoeningen en bevordert een betere geestelijke gezondheid door het verminderen van depressie en angst. Daarnaast conditionele vooruitgang, verbetering van de souplesse, motoriek, krachtbehoud en een verlaagde kans op botbreuken.
 

Benieuwd of onze aanpak iets voor je is? We helpen je graag verder.

Bron: G.Gielissen (2015) via Nederlandse boksbond

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Uitgelichte berichten

Boksen | Overwin je angsten

December 14, 2017

1/2
Please reload

Recente berichten

November 14, 2017

Please reload

Archief
Please reload

Zoeken op tags
Please reload

Volg ons