top of page

Padholder level 1

Voor de serieuze personal trainer die boksen wil implementeren in trainingen of zijn of haar kwaliteiten als padholder naar een volgend niveau wil tillen. Boxing padholder level 1 focust zich op het veilig, effectief en innovatief gebruik maken van pads. Je hoeft geen gecertificeerd personal trainer te zijn om deze cursus te volgen. De level 1 cursus is een geweldige introductie voor personal trainers die hun bokstechniek willen verbeteren om dit vervolgens over te brengen op hun cliënten. De cursus leert je de 6 basisstoten in het boksen en 30 authentieke bokscombinaties en 12 verschillende drills. De focus ligt op het training geven aan je cliënten zodat je straks in staat bent om veilig, leuke en innovatieve bokstrainingen te geven aan jou cliënten.
 

Wat je leert:

 • Je eigen bokstechnieken verbeteren op de 6 basisstoten

 • De pad positie en correcte techniek voor het trainen van jouw cliënten

 • Meer dan 30 bokscombinaties om jou cliënten mee te verassen

 • Verschillende drills voor personal training, duo training en small group

 • Andere essentiële technieken om jouw klanten te voorzien van leuke, leerzame en innovatieve bokstrainingDe cursus neemt 3 weken in beslag met elke week één contactmoment van 2 uur. Boksen is onmogelijk om aan te leren in 3 contactmomenten, om deze reden krijg je elke week opdrachten mee naar huis om uit te proberen met cliënten, vrienden of familie. Video's van de opdrachten worden geüpload in een besloten Facebookgroep. Elke week wordt één level doorgenomen. In totaal bestaat de cursus uit 3 levels.

LEVEL 1 DRILLS:

Tijdens de eerste fase ligt de focus op de basishouding en de directes (jab en cross) Na level 1 is de cliënt in staat om na elke stoot terug te keren naar de basishouding en technisch correcte directes te zetten op de pads en vervolgens dicht te blijven zitten voor een eventuele counter.


LEVEL 2 DRILLS

Tijdens deze fase worden de hoeken en opstoten aangeleerd, daarnaast leert de cliënt te verdedigen door te slippen en vervolgens zelf te counteren met een stootcombinatie. Na level 2 is de cliënt in staat om alle stoten correct uit te voeren op 4 van de 5 punten van de technische schaal. Daarnaast hoeft de cliënt niet meer na te denken over welk nummer hoort bij welke stoot en kent alle klassieke stootcombinaties.

LEVEL 3 DRILLS
Tijdens dit level begint het voor de cliënt ook echt te voelen alsof die een wedstrijd aan het boksen is. Het tegelijk stoten en counteren is iets wat goed voetenwerk, balans en coördinatie vereist. Je client hoeft op dit punt niet meer na te denken over wat de nummering is van alle stoten en de techniek is redelijk op niveau. Na dit level moet de client in staat zijn om te verdedigen en te counteren op hetzelfde moment. Het belangrijkste is om in balans te blijven gedurende de verschillende drills.

Waarom?

Het slaan op pads heeft een hoge funfactor en is enorm uitdagend, helemaal als het gedaan wordt door een ervaren padholder. Er is een enorme verscheidenheid van drills die je kunt aanleren aan je cliënt. Er is sprake van enorm veel interactie met je cliënt en een laag instapniveau, iedereen kan beginner met padswerk. De intensiteit kan verhoogd en verlaagd worden afhankelijk van de getraindheid. Differentiatie is eindeloos waardoor alle cliënten op hun eigen niveau kunnen trainen. Het is een allround training voor zowel kracht, uithoudingsvermogen, coördinatie en snelheid. Waar een cliënt soms wat lui kan zijn op een zandzak is dit bijna niet mogelijk met een active en ervaren padholder die zijn cliënt aanmoedigd en constant de verdediging test. Het is niet alleen een goeie training, eveneens een intellectuele stimulans en zeer leuk om te doen! Pads training is de manier om realistisch boksen te trainen en komt het dichts in de buurt bij een echte vechtsituatie. Het gaat niet alleen om snelheid en kracht, het draait ook om timing, ritme, style en nauwkeurigheid. Wanneer je alleen maar power stoten laat geven op de pads onthoud je jezelf van het verfijnde stootwerk. Begin vooral langzaam en bouw het rustig op.


 

 • Hoge funfactor en uitdagend

 • Veel interactie met je cliënt

 • Meest effectieve manier om basistechniek aan te leren

 • Enorm veel variatie

 • Leuke manier om het lichaam op te warmen voor inspanning

 • Realistisch een gevechtssituatie simuleren met je cliënt

 

bottom of page