Naar aanleiding van de cursus padholder voor de commando's in december is er een review verschenen op het intranet van defensie. Wij hebben enorm genoten van jullie enthousiasme! Hopelijk tot snel bij de defensie en bedankt voor het vertrouwen in PTBoxing. 

Hier...

Je kent de situatie vast wel dat je ‘nu echt gaat beginnen’ maar het uiteindelijk toch niet doorzet of niet kunt volhouden. In zo’n situatie lijkt het wel of het stemmetje in je hoofd je tegen houd. Niks is minder waar, dit is wat ze noemen – Het reptielenbrein.

Misschien ben je wel de sterkste, slimste en meest gevreesde tegenstander, onderhandelaar, zakenpartner noem maar op. Als je je emoties niet onder controle hebt in een gevecht of discussie dan heb je nog een grote heuvel te beklimmen.

Onze gewoontes zijn het fundament van ons leven, ze vormen onze identiteit en bepalen de richting die we op gaan met ons leven. Jouw gewoontes hebben ervoor gezorgd dat jij bent wie je nu bent, hebt wat je nu hebt, en doet wat je nu doet.

Tijdens de drills gaat het over de precisie van die uitvoering, snelheid is niet belangrijk. Het draait hier om technische nauwkeurigheid. Tijdens het boksen heb je snel de neiging om te snel en hard te willen. Lees meer.

Velen realiseerden zich pas aan het levenseinde dat geluk een keuze is. Ze waren blijven steken in oude patronen en gewoontes. Ze bleven hangen in de vertrouwde ‘comfort zone’, zowel wat emoties betreft als in hun fysieke leven.