top of page

Boksen | Overwin je angstMisschien ben je wel de sterkste, slimste en meest gevreesde tegenstander, onderhandelaar, zakenman/vrouw noem maar op. Als je je emoties niet onder controle hebt in een gevecht of discussie dan heb je nog een grote heuvel te beklimmen. Emoties zijn de grootste vijand van een bokser. Er bevindt zicht een dun lijntje tussen het beheersten van angst en emoties en het punt dat de emoties het van je overnemen. Deze blog beschrijft een aantal overeenkomsten tussen het dagelijks leven en een daadwerkelijke gevechtssituatie. Boksen en emoties – Laat negatieve emoties achter je Maak je geest vrij van woede en haat. Negatieve emoties hebben totaal geen nut, je hebt een probleem in de andere hoek, vergaderzaal, of woonkamer. Behandel het op een professionele en gecontroleerde manier, het is gewoon een probleem dat moet worden opgelost. Doe dat op een klinische manier, haat kan leiden tot ongecontroleerde en irrationele acties. Wees kalm en hou overzicht. Wees een echte winnaar. Wie tijdens een bokswedstrijd zijn emoties niet in bedwang kan houden staat bij voorbaat al 2 rondes achter. Je vergeet de tactiek en technische vaardigheden waar je jaren op getraind hebt. Voornamelijk bij beginnende boksers zie je dat emoties het overnemen en de bokswedstrijd doen veranderen in een straatgevecht zonder techniek. Boksen en emoties – Omarm falen. Iedereen wil een winnaar zijn, niemand wil vernederd worden. Alleen de gedachte dat je de discussie of het gevecht gaat verliezen geeft je angst. De manier om deze angst te omzeilen is het vinden van je eigenwaarde. Je moet dapper genoeg zijn om jezelf in een kwetsbare positie op te stellen. Ongeacht wat er gebeurd, je wordt geprezen voor je inspanningen. De mensen die kijken vanaf de zijlijn hebben niet het recht om te oordelen over jou dappere daden, hier moet je zelf ook echt in geloven. Ergens volledig voor gaan en uiteindelijk falen getuigd van een hoop lef en een enorme winnaarsmentaliteit. Wees niet bang om te falen maar omarm het liever. Ook dit geeft je extra comfort in het omgaan met je angsten.​Boksen en emoties - Visualiseer jezelf als de winnaar en affirmeer optimisme.

Wanneer je op weg bent naar een confrontatie zal alle angst je alleen maar in de weg zitten. Zorg ervoor dat je je richt op positieve dingen en controleer de negatieve. Wij boksers doen mee aan winnen! Niks meer en niks minder. Gebruik in de aanloop naar de confrontatie positieve visualisatie, niet alleen je hand wordt aan het einde verhoogd maar visualiseer je vaardigheden in perfectie en technische nauwkeurigheid. Zie de sublieme beweging, snelle en verwoestende combinaties en uitstekende defensieve vaardigheden door je hoofd gaan. Leidt het door je hoofd terwijl je de laatste fasen voor het gesprek of gevecht doorloopt.


Bekijk onze programma's HIER

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Er zijn nog geen tags.
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page