Gewoontes bepalen je toekomst.


There is no change without a change in routine. Veel mensen die spiermassa willen opbouwen, vet willen verliezen, fitter, gezonder en/of energieker willen worden weten eigenlijk best wat zij ongeveer moeten doen. Minder of anders eten, meer bewegen en optimaler trainen. Het internet staat vol met informatie en het is dan ook niet zo lastig te achterhalen. Waarom zijn er dan toch nog steeds zoveel mensen die niet hun doelen behalen, of alleen tijdelijk en vervolgens terugvallen in oude patronen? We handelen veel zonder erbij na te denken, deze gedragingen noemen we gewoontes. gewoontes zijn enorm lastig te doorbreken. Als je iets wilt veranderen is het belangrijk om je bewust te worden van je gewoontes. We verspillen veel tijd aan gewoontes die we zelf niet eens door hebben. In de hersenen zijn deze gewoontes sterke neurologische paden. Omdat ze zo vaak gebruikt zijn zijn deze paden bijna onbreekbaar geworden. Hoe dikker de paden, hoe vaker we het gedrag vertonen. Het is daarbij enorm lastig om een gewoonte te doorbreken aangezien het zichzelf in stand houd. De goede voornemens van 2018 zullen waarschijnlijk niet stand houden aangezien ze niet sterk genoeg zijn om de neurologische paden in je hersens te doorbreken. We vallen vaak terug in ons oude gedrag omdat het vertrouwd voelt. We hebben het nou eenmaal altijd zo gedaan. Where are you going? Average person:’’ I don’t know. Ask the horse! ‘’ The story of most peoples lives, they are riding the direction of their own habits

Goede voornemens, doelen en plannen zijn vaak niet sterk genoeg om gewoontes te doorbreken en de neurologische paden in je herenen te veranderen. Er zijn enorm veel hulpmiddelen tegen slechte gewoontes zoals diëten, nicotinepleisters, detoxen. Vaak helpt het niet voor lang en voor je het weet sla je de vertrouwde paden weer in. Met andere woorden: je kunt gaan sporten en steeds opnieuw op dieet gaan (bijvoorbeeld op 1 januari, net voor de zomer of iedere maandag weer opnieuw) als jouw basis niet sterk is, zal je blijven terugvallen in oude patronen.

The only key to a better future is you Onze gewoontes zijn het fundament van ons leven, ze vormen onze identiteit en bepalen de richting die we op gaan met ons leven. Jouw gewoontes hebben ervoor gezorgd dat jij bent wie je nu bent, hebt wat je nu hebt, en doet wat je nu doet. Hoe je nieuwe gewoontes kan creëren? Volgende keer meer.


Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Er zijn nog geen tags.
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

12 WEKEN TRAIN ALS EEN BOKSER CHALLENGEStuur je e-mail adres en gegevens op. We nemen z.s.m contact met je op

Aanmelden voor onze diensten kan via het onderstaande contactformulier.